Om KIND management
Varför "KIND management"?
Efter många år i olika ledande roller inom R&D, IT och Digitalisering blev det dags att starta eget.
Jag har upplevt många olika ledartyper och ledarstilar i dessa tech-tunga branscher. Det är inte sällan 100% fokus på teknik, process, kompetens, prestation etc. Leveransfokus behövs, men ofta saknas en dimension.
Vi bär med oss hela vår människa även på jobbet. Vi känner, vi mår, vi sårar, vi felar. Att på arbetsplatsen erkänna och bearbeta hur detta ska funka på jobbet och våga berätta hur vi mår ger ett klimat där välmående och prestation stärker varandra. Där blir team starka och levererar!
För att bygga starka organisationer och grymma leveranser behövs SNÄLLT ledarskap.
Delar av min ledarskapsinspiration
Positiv Psykologi
& Positivt Ledarskap
Jag tror precis som Kim Cameron, att positivt ledarskap är en stark grund för hållbara och engagerade medarbetare och starka resultat. När vi leder med tillit, tacksamhet och förlåtelse skapar vi arbetsplatser där människor mår bra och vill göra sitt yttersta.
Fyra hörnstenar i positivt ledarskap:
Positiva relationer: Vi bygger tillit och stödjande relationer där människor vågar.
Meningsfullhet: Arbetet ska kännas viktigt och bidra till en större helhet/syfte.
Styrkebaserat fokus: Vi stärker det som fungerar bra och hjälper människor att växa.
Positiva känslor: Glädje, uppskattning och vardaglig tacksamhet skapar energi och engagemang.
Förlåtelse och tacksamhet är centrala i mitt sätt att leda. Vi förlåter och lär av misstag, vi beter oss framåtriktat – och vi säger tack för det som funkar fint! När ledare väljer tillit framför kontroll, växer både människor och resultat!


Psykologisk trygghet
Att våga dela idéer, risker och misstag – utan rädsla för att bli ifrågasatt eller bestraffad. När vi känner oss trygga vågar vi vara oss själva, be om hjälp och ta ansvar.
Psykologisk trygghet är inte naivitet. Det är grunden för ansvar, lärande och prestation – och det bygger starka team som håller över tid.
Google analyserade ca 250 KPI:er för att förstå varför vissa team presterade mer än andra. Det misslyckades.
Man började istället intervjua och observera sina team. Det visade sig att i de bästa teamen vågade medlemmarna ta risker, erkänna misstag och visa sårbarhet – de visste att de inte skulle bli förlöjligade eller bestraffade. I ett av de mest framgångsrika teamen valde ledaren aktivt att visa sin egen sårbarhet. Då vågade även resten av teamet att göra samma sak.
Tryggheten blir en viktig förutsättning för lärande, djupare samarbete, kreativitet och innovation.
Agila principer
Agilt är inte samma sak som Scrum.
Agilt är ett mindset. Att snabbt kunna anpassa sig till förändring. Att produktutveckling går i takt med kunders ständiga behovsprocesser.
Agilt är att skapa de bästa förutsättningarna för organisationer, team och individer att leverera värde. Tillsammans!
Jag tycker att en av de viktigaste agila priciperna är att stärka människors och teams inre motivation genom att som ledare leverera möjligheter till att uppnå ”mastery”, att få autonomi och att känna mening med arbetet.

Alla här nämnda inspirationskällor är olika modeller med olika infallsvinklar och ett gemensamt mål:
Att skapa en miljö där människor och team mår bra och därför kan och vill prestera på toppnivå!!